כל מה שרציתם לדעת על המורינגה

כאן תמצאו תשובות לשאלות בנוגע לעץ המורינגה, אנו נשמח לענות על כל שאלה.
אם לא מצאתם את התשובה שאתם מחפשים אתם מוזמנים לרשום אותה בהערות בתחתית העמוד או צרו איתנו קשר.

כיצד ניתן לצרוך את המורינגה ?

בד"כ המורינגה משווקת כתוסף תזונה, כאבקה, בקפסולות, כשמן או כטינקטורה – מיצוי אלכוהולי של צמח.

את המורינגה ניתן לצרוך כעלים טריים, טעמם החריף במעט מזכיר את טעם הצנונית וזה מעולה בסלטים או גם בבישול או מרקים. את האבקה ניתן לערבב במוצרי חלב כדוגמת לבנה, יוגורט, או לחילופין בחומוס, טחינה וסלטים.
מי שמעוניין להשתמש באבקה בבישול אז רק בתום הבישול.
הטינקטורה – המיצוי הוא אלכוהולי ולכן אנשים נרתעים מכך, לכן ניתן למהול את המינון המומלץ במעט מים ולשתות כמו כן ניתן להשתמשבשמן המורינגה המופק מזרעים

איפה מגדלים את המורינגה ?

את המורינגה שלנו אנו מגדלים בכפר חיים בגידול אורגני מבוקר, באגרוטכניקה של גידול צפוף המביא ליבול מקסימאלי למינימום שטח, ראה מאמר של פויידל ומקאר

למי מומלץ להשתמש במורינגה ?

המורינגה מומלצת לשימוש לכולם. המורינגה מאוד מזינה את הגוף, עוזרת בשמירה על המשקל, נגד עצירויות, לצמחוניים וטבעוניים- מכילה כמות גבוהה מאוד של חלבונים, ויטמינים ואת כל חומצות האמינו החיוניות לגוף, להורדת רמת הסוכר בדם, כולסטרול גבוה, לחץ דם, חיזוק למערכת החיסונית ועוד.

באיזה חלקים מהצמח משתמשים ?

ניתן להשתמש בכל חלקי הצמח, כולל ענפים ושורשים. הענפים הם סיביים ואת השורשים חובה לקלף מכיוון שהקליפה רעילה. השימוש הפופולרי הוא בעלים ולכן רוב המוצרים הנמכרים הם מהעלים.

היכן ומי מייצר את המוצרי המורינגה שלנו?
כל מוצרינו עשויים ומכילים מורינגה פרי גידולינו.
המורינגה גדלה תחת פיקוח אורגני של אגריאור ואינה מרוססת גם במה שמאושר לאורגני.
המוצרים מיוצרים בישראל תחת הקפדה על תנאי יצור נאותים, אישורי יצרן ותהליך יצור שכולו אורגני. אין מהילות ואין תוספות של חומרים מהחי ואו תוצרת שאינה שלנו.
איך תדעו שאבקת המורינגה איכותית?
א.לפי הצבע- צבע ירוק כהה, אומר שהמורינגה עברנ טיפול בחום. כלומר פיסטרו אותה. במצב זה רוב תחולת הויטמין שהמורינגה מתפארת נעלמים.
מורינגה בהירה מידי- זה אומר שהמורינגה כבר הרבה אחרי זמן הקציר שלה וערכה התזונתי ירוד.
מורינגה חומה/ צהובה, לא להתקרב. אין באבקה זו ולא מעט מסגולותיה. או שהיא מהולה, או שעבר זמנה.
ב. טעם- חריפות עדינה.
איך נזהה שמן מורינגה איכותי?
א. צבע- צבע הזמן הינו צהבהב וצלול.
ב. ריח- לשמן מורינגה ריח אגוזי מתוק
ג. טעם- מתקתקות קלה. מרירות משמע לא בתוקף או מהול.
את המוצרים ניתן לרכוש במגוון חנויות ברחבי הארץ, (ראה רשימה ), או בהזמנה טלפונית ישירות מאיתנו או כמובן ניתן להגיע ולהתרשם מהחווה ולהכיר אותנו אישית.
על כל שאלה ניתן לפנות אלינו ב -0775510752
קבלתי 5 זרעים, מה אני עושה איתם?

את הזרעים יש להנביט בתקופה החמה של השנה. ניתן להתחיל באביב ולא יאוחר מאוקטובר ( אלא אם כן ישנה חממה בנמצא). לפני הזריעה כדאי להשרות את הזרעים במים כמה שעות על מנת לרכך את קליפת הזרע, כך נעזור לשורשון לפרוץ את הקליפה וגם נוכל ליצור אחידות בנביטה מול שאר הזרעים. לאחר ההשרייה ניתן לזרוע בכוסיות שתילה עם מצע גידול מקצועי ולאחר מכן להעביר לעציץ גדול יותר או לקרקע. דרך נוספת היא פשוט לזרוע ישירות בקרקע. עומק זריעה- כס"מ אחד ולכסות.

יש בידי שתיל מורינגה, כיצד ואיפה לשתול?

חשוב להקפיד על 3 כללים כדי שהמורינגה תלבלב ותגדל:

  • אדמה נקיזה- מים עומדים יגרמו לרקב בשורשים ולמותה של המורינגה. במידה ואין אדמה מאווררת, ניתן לאוורר אותה ע"י חפירת בור וטיוב הקרקע ע"י שפיכת גזם, טוף, תערובת גידול וכמובן קומפוסט. פתרון נוסף- שתילה במדרון
  • השקייה במעט מים- להזכירכם המורינגה היא עץ מדברי העמיד בבצורת. להשקות אבל לא כמו שנשקה זית או הדרים.
  • הרבה שמש! כמה שיותר שמש ככה המורינגה תהייה יותר עליזה.

בהצלחה ומוזמנים ליצור קשר לשאלות נוספות.

מה קורה עם המורינגה בחורף?
המורינגה היא צמח נשיר מותנה טמפרטורה. כלומר מתחת ל 15 מעלות צלסיוס היא תכנס לשלכת ולמעשה לתרדמת חורף עד בוא האביב. באביב היא תחזור ללבלב ולשמוח.
חשוב לציין שבמדינות חמות, המורינגה מלבלבת כל השנה.
האם ניתן לגדל את המורינגה בהר?

רמת הגולן, ירושלים, גליל עליון ושומרון, זה לא יהיה פשוט. המורינגה כצמח טרמופילי ( אוהב חום) לא יהנה במקומות אלו. מאידך מנסיוננו בעשור האחרון ומלקוחות רבים שניסו לגדלם באזורים אלו, היו לא מעט הצלחות. בקיץ המורינגה תלבלב יפה ובחורף על מנת למנוע תמותה, נוכל להגן עלייה ע"י גיזום לגובה מינימלי וכיסוי ביריעת פלסטיק או למעשה כיסוייה בחממה ובכך ליצור מיקרו אקלים שיגן עליה מפגיעה רצינית.