ברוכים הבאים למורינגה במטבח.
כאן תמצאו מתכוני בריאות טעימים ונפלאים המשולבים עם צמח המורינגה.
מנות ראשונות:
החומרים:
1 בצל בגודל בינוני חתוך לקוביות קטנות.
2 מלפפונים בגודל בינוני, חתוכים לקוביות קטנות.
2-3 עגבניות בגודל בינוני, חתוכות לקוביות קטנות.
2 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות.
שמן זית לפי הטעם.
מלח ופלפל לפי הטעם.
כף גדושה אבקת מורינגה/ קוביות עלי מורינגה טרייה קפואה/ לקט עלים מהעץ בחצר
אופן ההכנה:
מערבבים את הבצל, המלפפונים, העגבניות והגזרהחתוכים בתוך קערה ומוסיפים את שמן הזית.
מלח ופלפל לפי הטעם ולא לשכוח- מורינגה. בוחשים היטב ומגישים מקושט בטוויסט מתאים.
בתאבון!
מומלץ להשתמש בירקות בטמפרטורת החדר.
החומרים:
1 כף שמן צמחי
2 גזרים בינוניים, קצוצים
1 גבעול סלרי, קצוץ
½ קילו דלעת, חתוך לקוביות קטנות (1 ס”מ)
קארי וקינמון לפי הטעם
½ ספל אגוזי לוז קצוצים
4 כוסות ציר עוף או ירקות
מלח ופלפל
זרעי פשתן טחונים
אבקת מורינגה
אופן ההכנה:
מקפיצים את הירקות באש בינונית יחד עם אגוזי הלוז והתבלינים במשך כחמש דקות או עד לריכוך הדלעת. יש להיזהר לא לשרוף את הקארי בעת הטיגון.
מוסיפים את ציר הירקות \ הבשר, מלח ופלפל לפי הטעם, ובוחשים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים בחום נמוך עד שהדלעת והגזרים רכים מספיק ואז מכבים את האש.
מפזרים על המנה זרעי פשתן טחון ואבקת מורינגה ומגישים.
בתאבון!
החומרים:
1 בצל בגודל בינוני
2 גזרים בגודל בינוני חתוכים לחתיכות לא קטנות.
2 גבעולי סלרי בינוני קצוץ גס
2 תפוחי אדמה בגודל בינוני חתוכים לקוביות קטנות
2 שיני שום כתוש
2 כוסות עדשים אדומות
1 כפית כמון
½ כרוב קטן קצוץ
4 כוסות מים רותחים
אבקת מורינגה
אופן ההכנה:
מערבבים ומטגנים את הבצל, הגזר וגבעולי הסלרי על אש גבוהה עד שמקבלים צבע חום זהוב. מוסיפים את תפוחי האדמה ואת שיני השום וממשיכים לערבב ולטגן כדקה. מוסיפים את העדשים ובוחשים היטב. מוסיפים את הכמון ומבשלים דקה על יבש. מוסיפים את הכרוב הקצוץ ומבשלים במשך 3-4 דקות על חום בינוני בלי לשרוף את הכמון. מוסיפים את ארבע כוסות המים הרותחים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את החום לנמוך ונותנים לאוכל להתבשל ברתיחה קלה 10-15 דקות עד שהעדשים מקבלות את המרקם הרצוי. כעת מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מגישים בצלחת מרק עמוקה.
בכל מנה בוזקים ומערבבים שתי כפיות אבקת מורינגה.
בתאבון!
החומרים:
¾ כוס גזר מגורר
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
מיץ לימון לפי הטעם
שורש זנגויל טחון או מגורר, לפי הטעם
אבקת מורינגה לפי הטעם
אופן ההכנה:
מערבבים את החומרים בצלחת ההגשה ובוזקים אבקת מורינגה לפי הטעם.
בתאבון!
החומרים:
טחינה גולמית
מים
כמון
מלח
אבקת מורינגה
אופן ההכנה:
מכינים ¼ כוס טחינה מטחינה גולמית ומים בדרך הרגילה ומוסיפים קמצוץ כמון, מלח, וכפית גדושה של אבקת מורינגה.
מערבבים היטב.
בתאבון!
החומרים:
שמן זית
8 אגוזי מלך
מלח
פלפל שחור או לבן
עלי מורינגה
אופן ההכנה:
בסיר קטן מרתיחים מים
כאשר המים רותחים מכניסים את העלים ללא הגבעולים. חולטים דקה.
מוציאים לכלי נפרד עם מים קרים.
מסננים וסוחטים את המים בעדינות.
מכניסים לבלנדר יחד עם שמן זית על פי טעמך האישי (אפשר להכין את זה סמיך או דליל יותר).
מוסיפים 8 אגוזי מלך, מלח ומעט פלפל שחור או לבן.
מרסקים למחית.
בתאבון!
מנות עיקריות:
החומרים:
100 גר’ טופו (טופו משי) חתוך לקוביות קטנות.
2 גזרים גדולים מגוררים גס
1 בצל בינוני פרוס
1 שן שום בינונית טחונה
כף רוטב סויה
חצי כף מים
תרד חי לפי הטעם
עלי כוסברה טריים קצוצים לפי הטעם
אבקת מורינגה
אופן ההכנה:
מקפיצים את הבצל הקצוץ ומוסיפים עליו את קוביות הטופו דקה בערך. מוסיפים את השום ומטגנים קלות עד שהטופו הופך לחום זהוב. מוסיפים את הגזר המגורר ואת רוטב הסויה ונותנים להם להתבשל דקה או שתיים. מוסיפים את התרד החי ועלי הכוסברה תוך כדי ערבוב ומבשלים דקה נוספת או שתיים. מכבים את האש ומוסיפים את אבקת המורינגה. נותנים למנה לנוח דקה ומגישים חם, עם אורז.
בתאבון!
החומרים:
צרור עלי כוסברה טריים קצוצים גס.
גבעולי מנטה\נענע טריים אחדים קצוצים גס
מיץ של חצי לימון
שורש זנגביל טרי 2 ס”מ אורך, קלוף וקצוץ גס
1 שן שום טרי שלמה
2 כפות סוכר לבן או סוכר דקלים בהיר
1 בצל בינוני פרוס
2 חצילים בינוניים חתוכים לקוביות בגודל ס”מ
½ כף אבקת קארי
מלח ופלפל לפי הטעם
1 פחית חלב קוקוס
כמה גבעולי בזיליקום
כף וחצי אבקת מורינגה.
אופן ההכנה:
מכניסים את הכוסברה הטרייה, הנענע, מיץ הלימון, שורש הזנגביל, שן השום והסוכר לבלנדר וטוחנים גס. מוציאים ומניחים בצד. מטגנים ובוחשים את הבצל והחצילים עד שמתקבל צבע חום זהוב. בוזקים את אבקת הקארי, המלח והפלפל ומערבבים. מוסיפים את רסק עלי הכוסברה ובוחשים היטב. מבשלים עוד חצי דקה ומוסיפים את חלב הקוקוס. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לרתיחה נמוכה ומוסיפים את הבזיליקום ואבקת המורינגה. מניחים להתבשל עוד 10 דקות תוך בחישה מדי פעם. מגישים עם אורז.
בתאבון!
1 חתיכה באורך כסנטימטר של שורש זנגביל מקולף ומגורד או טחון
1 כף עלי כוסברה, טריים, קצוצים דק
½ כפית כורכום
½ כפית כמון טחון
½ כף אבקת מורינגה
1 עגבנייה, קטנה, קלופה, קצוצה
6 ביצים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם.
אופן ההכנה:
מטגנים ובוחשים את הבצל עד שהוא מקבל צבע חום בהיר זהוב. מוסיפים את הזנגוויל, כוסברה טרייה, כורכום, כמון והעגבנייה ומערבבים מדי פעם עד שהעגבנייה מתרככת (בערך 3-4 דקות). בזמן הבישול שוברים את הביצים לתוך קערה ומערבבים קצת. מוסיפים את הביצים הטרופות, את המלח והפלפל ואבקת המורינגה ובוחשים מדי פעם עד שנוצרים גושים רכים לבנים. מבשלים עד שמתקבל המרקם הרצוי ומגישים חם עם לחם.
בתאבון!
קינוחים ומאפים:
החומרים:
500 גר’ קמח לא תופח
15 גר’ מלח
15 גר’ סוכר לבן
15 גר’ שמרים יבשים אינסטנט
5 גר’ אבקת מורינגה
כוס וחצי מים (375 מל’).
75 גר’ צימוקים כהים
75 גר’ אגוזים.
אופן ההכנה:
שופכים את הקמח, מלח, סוכר לבן, שמרים יבשים אינסטנט ואבקת מורינגה למערבל מזון מצויד בוו לישה ומפעילים במהירות בינונית.
מוסיפים את המים (על המים להיות בקיץ בטמפרטורה של החדר ובחורף בטמפרטורה קצת יותר גבוהה מטמפרטורת החדר). מערבבים כ-3-4 דקות או עד שרואים שהחומרים השתלבו לבצק כמעט לחלוטין.
כעת מוסיפים את האגוזים והצימוקים ולשים 4-5 דקות נוספות או עד שהבצק מתרומם לשולי קערת הלישה בלי להידבק לצדדים. מכבים את מערבל המזון ומכסים את הקערה במטלית לחה.
מכניסים את הקערה לשקית פלסטיק סגורה ברפיון ומניחים אותה במקום חמים לשעה די לאפשר לבצק לעלות.
לשים ודוחסים פנימה את הבצק ומעצבים אותו לצורה הנדרשת או מחלקים אותו לצורה הנדרשת.
שמים את הבצק ישר על נייר אפיה ותחת ניילון נצמד במקום חמים ומאפשרים לו לעלות שוב במשך 30 דקות. בינתיים מחממים מראש את התנור ל-200 מעלות צלסיוס.
כשהבצק עלה בפעם השנייה מושחים את פני הלחם במעט מים או חלב ובוזקים מלמעלה קצת קמח. אופים את הלחם כ-45 דקות. מניחים את הלחם האפוי על משטח עד שיתקרר לחלוטין.
כעת אפשר לאכול.
בתאבון!
החומרים:
180 גר’ חמאה ללא מלח
40 גר’ סוכר
1 ביצה
כוס וחצי קמח לכל מטרה
כף אבקת מורינגה
חצי כוס אגוזי מקדמיה
חצי כוס שוקולד לבן מגורד או גושים
אופן ההכנה:
בוחשים את הסוכר והחמאה עד שמתקבלת תערובת בהירה ורכה.
טורפים את הביצה ומוסיפים לתערובת החמאה והסוכר בשלוש פעמים (מוסיפים קצת ובוחשים וכן הלאה).
מערבבים את אבקת המורינגה עם הקמח ושופכים ובוחשים עם תערובת החמאה והסוכר, ביד או במיקסר מצויד בוו לישה עד שהבצק מתחבר.
מקפלים את האגוזים והשוקולד הלבן מספר פעמים עד שהבצק יוצר כדור גדול הומוגני. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לפחות ל-30 דקות ועד 8 שעות.
לפני האפייה מחממים מראש את התנור ל-175 מעלות צלסיוס. מעצבים את הבצק לכדורים בגודל 3 ס”מ, מניחים על נייר אפייה ושמים בתנור.
אופים כ-12-15 דקות (העוגיות יהיו רכו)I. כעת מוציאים את המגש עם העוגיות ומניחים בחוץ להתקרר.
טעים.
בתאבון!
החומרים:
ממרח השוקולד, מומלץ נוטלה.
אופן ההכנה:
מוסיפים כשתי כפיות אבקת מורינגה לחצי כוס ממרח השוקולד האהוב עליכם ויוצרים ממרח טעים ומזין לילדים בטעם החביב עליהם.
בתאבון!
מצרכים:
חצי אננס
ענפי סלרי קצוץ
תפוח שלם
מורינגה טרייה וקפואה,
או עלים טריים
תאנה שלמה וטרייה
אגוזי מלך
מצרכים:
חופן עלי חסה, סלרי, פטרוזיליה, מורינגה טרייה או 2 קוביות מורינגה טרייה וקפואה ( ניתן להשתמש גם בכפית אבקת עלים יבשה), 1וחצי בננה, 2 תמרים.
לטחון בבלנדר עם מעט קרח ולהתחיל את היום 🙂
מצרכים:
2 פלחי אבטיח, לקט עלי חסה, 1 וחצי בננה,2 קוביות מורינגה קפואה או טרייה ( ניתן להשתמש גם בכפית אבקת עלים יבשה) 2 תמרים, גזר, חצי סלק
להכניס לבלנד ובתאבון 🙂
אהבתם את המתכונים? יש לכם מתכונים משלכם?
כתבו לנו בתגובות שעוד אנשים טובים ידעו.